VARKENSWANGEN!!!!!! Nu zullen jullie wel denken, bleehhh, varkenswangen!!! Maar dit is zooooo lekker!!!
Het vlees is heerlijk mals en het smaakt echt verrukkelijk!
Varkenswangen met linzen

Wat gekocht?
voor 4 personen:
4 varkenswangen
1 fijngesneden wortel
1 grof gesneden ui
boter
1,5 dl witte wijn
1 kruidnagel
1 blaadje laurier
6 all-spice (piment)
6 jeneverbessen
1 teentje knoflook
2 eetlepels dijonmosterd
bloem

voor de linzen:

100 g groene linzen
bouillon van de varkenswangen
1 fijngesneden wortel
1 fijngesneden pastinaak
2 fijngesneden lente-uien
1 gesnipperde rode ui
boter
2 eetlepels azijn
3 eetlepels arachideolie

Hoe maakt u het?

1. Spoel de varkenswangen schoon onder stromend water.
2. Stoof de groenten in een beetje boter en voeg dan kruidnagel, laurier, Jamaica peper, jeneverbessen,
look en wijn toe. Laat alles gedurende 15 minuten koken en leg er vervolgens de varkenswangen bovenop.
Giet er water bij tot alles onder staat. Laat 1 uur koken op een laag vuur.
3. Haal de wangen uit de pan en snij een gedeelte van het vet weg.
4. Giet de bouillon door een zeef.
5. Kook de linzen 15 tot 20 minuten in de bouillon. Giet vervolgens de bouillon weer af.
6. Stoof de groenten in een beetje boter en voeg er de rode ui, de lente-ui en de linzen aan toe.
Breng het geheel op smaak met olie, peper en zout.
7. Bestrijk de varkenswangen met mosterd, paneer ze in bloem en kleur ze in boter.
8. Serveer met de linzen en eventueel een salade met ingekookte balsamicoazijn.